HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Nieuwe talkshow van en voor de sector: Bieb-a-palooza

18-05-2018
Nieuwe talkshow van en voor de sector: Bieb-a-palooza
Biebtobieb heeft op 7 mei de eerste aflevering gelanceerd van Bieb-a-palooza, een nieuwe talkshow voor bibliotheekprofessionals. Het programma wil een impuls geven aan kennisdeling in de openbare bibliotheeksector geven, door kennis, innovatieve ideeën en inspirerende voorbeelden uit te lichten. Van Bieb-a-palooza zullen dit jaar vier afleveringen gemaakt worden. Iedere uitzending belicht met interviews en voorbeelden uit het land verschillende invalshoeken van een centraal thema.  
Tijdens de eerste uitzending van Bieb-a-palooza staat 'het gebouw' centraal. Architecten Fedele Canosa en Aat Vos geven hun visie op de bibliotheek als succesvolle publieke ruimte. Verder is er een interview met Alex Clifton, die met zijn collega's bij het Engelse Storyhouse een volledig nieuw samenspel tussen bibliotheek, theater en bioscoop creëerde. In de studio gaan Marjolein Oomes (onderzoeker bij de KB) en Erna Winters (directeur Bibliotheek Kennemerwaard) dieper in op smart libraries. Verder aandacht voor dbieb, de nieuwe openbare bibliotheek in Leeuwarden en de Makerkar, een door Bart Bakker ontwikkeld mobiel Fablab voor bibliotheken. 
Presentatie, tafelheerschap en interviews zijn in handen van Eveline van Rijswijk, Jos Debeij en Erik Boekesteijn.
 
De eerste vier afleveringen van Bieb-a-palooza vormen een pilot, waarin onderzocht wordt of deze vorm van kennisdeling voorziet in een behoefte, het een waardevolle toevoeging aan het palet van kennisdelinginstrumenten is en of een format ontwikkeld kan worden dat ook na de pilot kan worden voortgezet. Het doel is een programma van en voor de sector creëren.

Alle uitzendingen van Bieb-a-palooza zullen in het geheel of als afzonderlijke losse items te bekijken zijn via Biebtobieb, waar ook ruimte is om te reageren, nieuwe voorbeelden aan te dragen en te helpen het format verder te ontwikkelen.
 
Voor de eerste volledige aflevering van Bieb-a-palooza, zie hier of op YouTube. Ook de losse items zijn te bekijken via het YouTube-kanaal.Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gastblog

Durf te dromen Loeka van der Kooij

Durf te dromen. Dat is het landelijke thema van de Week van de Alfabetisering die in september 2019 zal plaatsvinden. En gedroomd; dat hebben we. In Bibliotheek Bollenstreek werden in oktober 2018 de eerste plannen rondom deze week al gesmeed. Een Bibliotheek Bollenstreek Boekenbal. De alliteratie alleen... Lees verder