HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Nomineer Beste Bibliotheek van Nederland 2018

21-09-2017
Nomineer Beste Bibliotheek van Nederland 2018
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2018 gaat van start. Vanaf donderdag 21 september tot en met vrijdag 27 oktober kunt u uw eigen of een andere openbare bibliotheek in Nederland voordragen om deel te nemen aan deze prestigieuze strijd om de NBD Biblion Award, die al zes keer een geslaagde versie beleefde en in de Bibliotheek van Den Helder (School 7) de regerend titelhouder kent.  
Elke openbare bibliotheekvestiging komt in aanmerking voor nominatie. Het enige dat we van u vragen is dat u beargumenteerd aangeeft waarin de bibliotheek van uw keuze goed en onderscheidend is.

Selectie en beoordeling
Uit de inzendingen worden door een deskundige en onafhankelijke jury zes bibliotheken gekozen voor de shortlist. Wie de zes finalisten zijn, wordt op 30 oktober bekendgemaakt.

De zes kandidaten worden in de maanden erna bezocht door mystery guests, die de bibliotheken toetsen aan de hand van de criteria die in de bibliotheekwet vermeld staan en hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid alsmede de samenwerking met partners. Maar niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen voor de helft de einduitslag). Deze publieksstemming zal begin volgend jaar plaatsvinden.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres en mag zich een jaar lang Beste Bibliotheek van Nederland noemen.

Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad de kwalitatief hoogwaardige openbare bibliotheken waarover Nederland beschikt op een positieve manier voor het voetlicht brengen bij pers en publiek.

Voordrachten
Aarzel niet en nomineer de bibliotheek die absoluut niet mag ontbreken!

Voordrachten kunnen gezonden worden naar: redactie@bibliotheekblad.nl.Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gastblog

Meer inclusie voor meer mensen? Begin met CRM! Peter van Eijk

Het evaluatieproces van de bibliotheekwet is aan de gang. Betrokken beleidsambtenaren, begeleiders en externe adviseurs denken juist nu na over de toekomst van het openbaar bibliotheekwerk. Dat is een complexe opdracht in de huidige context.   Lees verder