HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliobus Krimpenerwaard kan blijven rijden
17-05-2019
De voorgenomen bezuiniging van 53.000 euro voor de Bibliotheek Krimpenerwaard is in ieder geval voor 2020 van de baan. Daarmee is de dreigende opheffing van de bibliobus vooralsnog uit de lucht.
Het voortbestaan van de bibliobusvoorziening in de Krimpenerwaard, die de kernen Haastrecht, Vlist, Stolwijk en Bergambacht bedient, leek even op het spel te staan omdat de bibliotheek zich in april onverwacht geconfronteerd zag met een korting op de subsidie. Directeur Anja Oosterlaken van Bibliotheek Krimpenerwaard luidde daarover op 6 mei de noodklok met een brandbrief (pdf) aan de gemeenteraad. Oosterlaken gaf in de brief aan dat de bibliotheek de afgelopen jaren al behoorlijk veel heeft moeten bezuinigen en dat een nieuwe bezuiniging kan leiden tot het opzeggen van de inhuur van de busuren.

De gemeenteraad van Krimpenerwaard sprak tijdens de raadsvergadering 15 mei echter unaniem haar steun uit voor een amendement van SGP, CU, CDA, PvdA en D66 waarin wordt voorgesteld de voorgenomen kortingen op subsidies in 2020 niet door te voeren door gebruik te maken van de algemene reserve. Dit betekent ook voor de bibliotheek dat de dreigende bezuiniging in ieder geval voor volgend jaar van de baan is. In de tussentijd wordt gezocht naar andere mogelijkheden 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie