HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerkingsovereenkomst Digisterker en KNVI
15-04-2019
Stichting Digisterker en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, zo is via een persbericht bekendgemaakt. Zij gaan samenwerken om meer aandacht te geven aan twee maatschappelijke thema’s: verbeteren van de selfservice van burgers, bedrijven en organisaties via digitale dienstverlening, en meer aandacht voor groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik hiervan. Stichting Digisterker en de KNVI willen daarmee actief bijdragen aan een inclusieve samenleving voor alle inwoners van Nederland.
De organisaties hebben digitale selfservice en digitale inclusiviteit hoog op de agenda staan. ICT’ers en informatieprofessionals dragen aan beide ontwikkelingen bij. Velen daarvan zijn lid van de KNVI. Zij zijn mede bepalend voor zowel de ontwikkeling en het aanbod van producten en diensten als het ondersteunen bij implementatie en gebruik van deze producten en diensten. Stichting Digisterker verbindt met haar educatieve programma’s de werkvelden van openbare bibliotheken en overheidsorganisaties en draagt daarmee bij aan bewustwording en de ontwikkeling van (digitale) competenties van zowel burgers als informatieprofessionals.

De samenwerking zal op diverse manieren zichtbaar worden. De organisaties delen hun kennis en hun netwerk. In het verlengde van de doelstellingen van Stichting Digisterker, is digitale inclusiviteit ook een thema binnen Smart Humanity, het centrale thema voor de KNVI en de beroepsgroep. Op het Smart Humanity evenement op 14 november 2019 staat inclusiviteit op de agenda van diverse sprekers en sessies.

Stichting Digisterker heeft een breed netwerk, onder meer bij de openbare bibliotheken in Nederland. Vanuit die positie draagt zij bij aan het adresseren van genoemde maatschappelijke thema’s en het organiseren van initiatieven om iedereen in de samenleving toegang te geven tot informatie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie