HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Friso Vonder vertrekt als directeur Biblionef
03-12-2018
Per 1 januari 2019 neemt Friso Vonder afscheid als directeur van Biblionef Nederland, dat zich inzet om zo veel mogelijk kinderen in ontwikkelingslanden toegang te bieden tot voor hen geschikte boeken.
Friso Vonder trad in maart 2017 aan als directeur van Biblionef als opvolger van Hanneke Kramps.

Biblionef werd in 1989 opgericht met als doel kinderboeken beschikbaar te stellen aan scholen en bibliotheken in voornamelijk ontwikkelingslanden om zo bij te dragen aan geletterdheid van kinderen door ze te laten kennismaken met goede jeugdliteratuur. Ook ondersteunt Biblionef in samenwerking met partners leesbevorderende projecten, ontwikkelt trainingen voor leerkrachten en bibliothecarissen, zet zelf kinderbibliotheken op en financiert incidenteel uitgaven in moedertalen.

Biblionef is een internationale hulporganisatie, erkend door de Raad van Europa, UNICEF en UNESCO, die sinds haar oprichting meer dan een miljoen nieuwe kinderboeken heeft kunnen doneren aan (school)bibliotheken.

Biblionef verspreidt nieuwe Nederlandse kinderboeken naar zo’n 500 bibliotheken, scholen, kindertehuizen en andere zorginstellingen in Suriname en de Antillen en is verder onder meer betrokken bij projecten in Zuid-Afrika en Ghana.

Biblionef Nederland maakt deel uit van een internationaal netwerk van onafhankelijke organisaties onder dezelfde naam en doelstelling. Biblionef is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en heeft kantoren in Zuid-Afrika, Ghana, Frankrijk, Suriname en Curaçao.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie