HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Finalisten verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 bekend
19-11-2018
De shortlist van de verkiezing van Beste Bibliotheek van Nederland 2019 is bekend. Uit de nominaties koos de jury van Bibliotheekblad de volgende finalisten: Deventer (centrale), Dongen (Theek 5), Harderwijk (Huis van de Stad), Leeuwarden (dbieb), Losser ('t Lossers Hoes) en Vught (Petruskerk). 
In de komende maanden zullen de zes genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden, die de instellingen met name zullen beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht. 
 
De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen. Om het publiek, dat gedurende de maand maart zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

De vorige winnaars van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek (Almere), de Bibliotheek Wassenaar, de Bibliotheek Hengelo, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (centrale vestiging), de Bibliotheek Arnhem (Rozet), De Tweede Verdieping (Nieuwegein), de Bibliotheek Laren, de Chocoladefabriek (Gouda) en School 7 (Den Helder). Regerend titelhouder is Zwolle (Stadkamer Centrum).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

conny
11-12-2018 00:27
 Ik wil reageren op nominatie Dongen.
Bibliotheek is zeer kind onvriendelijk vanwege grote trap naar bovenverdieping, waar kinderen zich zeer door aangetrokken voelen. Als begeleider ben je alleen bezig de kinderen in de gaten te houden (vanwege gevaarlijke trap) en kun je geen boeken zoeken.
Alle boeken zijn over hele accommodatie verdeeld. Dus over 3 verdiepingen! Geen sfeer, je zoekt je kwijt;
Ik vind het geen aanwinst.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie