HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Inge van Asperen (beleidsadviseur VOB) per 1 juni met pensioen
06-04-2017
Naast Coen van Hoogdalem, gaat bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) ook Inge van Asperen per 1 juni met pensioen. Zij hoopt in juni 65 te worden.

Van Asperen is sinds 2010 beleidsadviseur en secretaris verenigingszaken, na de zogenoemde ‘ontvlechting’, waarbij de VOB haar door OCW gesubsidieerde stelseltaken kwijtraakte en ging fuseren met de Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken (WOB) tot zuivere brancheorganisatie. Zij kwam in 2003 bij de oude VOB, als directiesecretaris onder directe leiding van Jan Ewout van der Putten, VOB-directeur van 1999 tot en met 2009.

Inge van Asperen begon in 1977 haar bibliotheekcarrière in het Utrechtse, op de afdeling volksbibliotheken van de PBC Utrecht, onder leiding van Marie-Louise Riesthuis-Groenland (die later adjunct-directeur bij de Vereniging NBLC - voorganger VOB – werd).
Daarna heeft zij gewerkt als hoofd van verschillende bibliotheken in de provincie Utrecht, onder andere Loenen, Abcoude en Wijk bij Duurstede. Eind jaren negentig keerde zij terug naar de centrale van de PBC om te gaan werken als beleidsadviseur van de rayondirectie. In 2003 verruilde ze het provinciale voor het landelijke niveau.
Van Asperen terugkijkend: ‘Hoogtepunt was in 2008 het landelijke congres, waarmee we vierden dat de VOB 100 jaar bestond. Nu is het tijd voor andere zaken, onder andere mijn grote glas- en keramiekverzameling.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie