HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Belgische editie Cycling for Libraries in 2017
14-12-2016
In 2017 komt er een Belgische editie van de sinds 2011 georganiseerde internationale fiets- en bibliotheektour 'Cycling for Libraries'. 
Cycling for Libraries wordt sinds 2011 georganiseerd met als hoofddoel de promotie van de bibliotheeksector. Tijdens voorgaande edities hebben bibliothecarissen uit verschillende bibliotheekdisciplines en tal van landen op de fiets onder andere Denemarken en Duitsland, Nederland en België, de Baltische staten, Frankrijk en Canada (2016) doorkruist. Tijdens Cycling for Libraries fietsen bibliothecarissen van verschillende nationaliteiten een aantal dagen langs enkele bibliotheken om te netwerken, als professionele verrijking en voor de sportieve uitdaging.

Het is de bedoeling dat er in 2017 een Belgische editie van Cycling for Libraries plaatsvindt voor alle geïnteresseerde bibliotheekmedewerkers uit de drie Belgische  taalgemeenschappen. De Belgische Cycling for Libraries-tour gaat drie à vier dagen in beslag nemen en wordt verreden in de regio Hasselt - Luik - Eupen. De organisatie is nog op zoek naar mensen die actief willen meewerken in het organisatieteam en naar bibliotheken die de karavaan willen ontvangen voor een tussenstop en een rondleiding, zo meldt de VVBAD. Aanmelden als deelnemer kan ook nog.

De internationale editie van Cycling for Libraries zal in 2017 (18-24 juni) overigens plaatsvinden in Zwitserland, rond het Meer van Geneve.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Mariƫl Geens
4-8-2017 11:00
Hallo collega's

De editie rond het Meer van Genève is de lokale, ééntalig Franse tour genaamd Cyclo-biblio.
In 2017 vindt geen internationale tour plaats, al is de lokale Belgische behoorlijk internationaal gekleurd.
De inschrijvingen voor de volledige tour zijn inmiddels afgesloten. Je registreren als dagdeelnemer kan nog op:
C4LBelgium.weebly.com

Tot kijk in Trois-Ponts!

Namens het C4LBelgium-team

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie