HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Shortlist IVI Award 2015 bekend
19-10-2015
Vandaag zijn de tien genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de IVI Award 2015. Dit jaar wordt voor de tweede keer de IVI Award uitgereikt: een prijs om innovatie in de informatiebranche te stimuleren.
De jury van de IVI Award, onder voorzitterschap van Bas Savenije, oud-directeur van de Koninklijke Bibliotheek, heeft uit de aanmeldingen de volgende shortlist samengesteld:
Alle soorten organisaties die zich met het verspreiden en verwerken van informatie bezighouden (dus niet alleen bibliotheken) konden zich de afgelopen maanden aanmelden voor de IVI Award. Belangrijke criteria bij de selectie voor de shortlist waren: de relatie met de kerntaken van de organisatie, de originaliteit, de (potentiële) impact van het initiatief en de mogelijke voorbeeldfunctie die het vervult. Voor meer informatie over de procedure en een korte beschrijving van de genomineerde projecten zie de website van de IVI Award.

Het publiek kan een gemotiveerde stem uitbrengen op een van de genomineerden via http://iviaward.nl/stemmen. Met de motivaties van deze stemmen houdt de jury rekening bij het aanwijzen van de uiteindelijke winnaar.

De prijs, bestaande uit een award en 15.000 euro innovatiesupport, zal worden uitgereikt tijdens het KNVI congres in Nieuwegein op 12 november.

De eerste IVI Award werd in 2014 uitgereikt aan het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) voor hun website Het geheugen van Brabant.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie