HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOGIN-IP-lezing op 26 maart
24-02-2015
Op 26 maart organiseren VOGIN en vakblad InformatieProfessional voor het derde achtereenvolgende jaar de VOGIN-IP-lezing. Evenals voorgaande edities is dat niet één lezing, maar een uitgebreid dagprogramma met lezingen en workshops rond het thema  ’zoeken & vinden’.
Er zijn twee plenaire keynotes:

• Greg Notess is al meer dan 20 jaar de vaste chroniqueur van alles wat met zoeken op internet te maken heeft, voor de Amerikaanse bladen Online en Online Searcher. In zijn lezing gaat hij in op de transformatie van webzoeken, van 'keyword search' naar Google's Knowledge Graph

• Piek Vossen is hoogleraar bij de VU en in 2013 winnaar van een prestigieuze Spinoza-premie, plus in 2014 van de 'big data award'. In zijn keynote praat hij de deelnemers bij over de ontwikkelingen op het snijvlak van big data en taalgebaseerde zoektechnologie.

Verder zijn er tracks met lezingen en workshops. Zo zal Bob de Graaff, hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies, antwoord geven op de vraag of 'intelligence' informatie is en gaat Brenno de Winter in op de technieken van de onderzoeksjournalist. Peter Mika, werkzaam bij Yahoo! Labs in Barcelona, vertelt over de semantische mark-up met schema.org en Erik Elgersma, Global Director Business Insight bij FrieslandCampina, gaat in op marktkennis als basis voor concurrentievoordeel. 

De workshops worden verzorgd door onder anderen Frank Huysmans en Marina Noordegraaf, die ingaan op de vraag 'Eerste Hulp Bij Informatievrijheid – hoe informatievrij ben jij?', Ewoud Sanders over Delpher ('Slimmer zoeken door negen miljoen oude krantenpagina’s') en Boyd Hendriks, directeur Informatieland, over 'een duidelijke aanpak voor de inzet van Sociale Media.'

De bijeenkomst vindt plaats in de OBA in Amsterdam. Voor het volledige programma en aanmelden, zie hier.  Zie ook de weblog met achtergrondinformatie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie