HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Weert heropend
22-08-2014
De hoofdvestiging van Bibliocenter is met bescheiden middelen opnieuw ingericht.
Op 18 augustus vond de heropening plaats van de Bibliotheek Weert, die in opdracht van de projectgroep van Bibliocenter op de schop was genomen door architect Aat Vos, projectleider Chantal Derks van Bomefa en communicatiebureau CreaBea.

De bibliotheek in een persbericht: ‘Met bescheiden middelen, hergebruik van meubilair, enthousiasme, hard werken door alle partijen en creativiteit is veel bereikt. De boekenkasten, stoelen en tafels zijn hergebruikt. De nieuwe meubels, - want er zijn veel zitplaatsen bij gekomen – zijn veelal meubels met een knipoog naar een manier van reizen en verplaatsen. Oude fietsframes zijn verwerkt in een vitrinetafel, een surfplank werd een bankje, onderstellen van skateboards met perspex zijn nu tablettafeltjes en er staan grote picknicktafels. Het verwijst allemaal naar de bibliotheek waar je reist in je hoofd, waar je leest, leert en kennis opdoet.

In de bewegwijzering zijn driedimensionale verpixelde beelden verwerkt in de vloerkleden, in de lichtwering van de ramen, de beelden op de wanden en de folder met de plattegrond. Ze verwijzen naar de collectie die nu aansluit bij de hedendaagse intuïtieve manier van zoeken. De indeling is in zogenaamde werelden naar de interessegebieden ”Spannend & Actief”, “Literatuur & Cultuur” en “Liefde & Leven” van romans en non-fictie.

De reacties van de klanten zijn positief; van “warme uitstraling”, “gezellig en eigentijds” tot in één woord “WOW!”. Ze zijn verrast door de sfeer, de andere indeling, de kleuren, de speelse meubels en het leescafé. De inrichting is uitnodigend en verrassend. Manon van 14 jaar kwam de volgende dag meteen terug met haar oma om haar te laten zien hoe mooi en vet cool de bibliotheek is geworden. “Het reuzenkonijn vind ik nog het leukst”, zegt ze. “Weert verdient een goede en mooie bibliotheek” is een andere reactie. “Gelukkig hebben we die!”

Bibliocenter wordt steeds meer dé plek voor ontspanning, informatie en cultuur. De plek waar je met anderen afspreekt, vergadert of een cursus volgt. De plek waar je graag komt, waar je een espresso drinkt in het leescafé de Koffieboekerij. Bibliocenter wil mensen inspireren tot lezen en leren en hen ondersteunen in hun ontwikkeling. De bibliotheek is nu omgevormd tot een prettige, functionele en flexibele ruimte. De kasten zijn nu voorzien van wielen en zijn makkelijk verplaatsbaar. Zodat ruimte kan worden gemaakt bij druk bezochte lezingen’, aldus Bibliocenter.

Zie ook de achtergrondinformatie op de website van de bibliotheek, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie