HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cycling for Libraries van start
28-07-2012
Vandaag beginnen de circa tachtig deelnemers aan de tweede editie van Cycling for Libraries aan hun 11-daagse fietstocht, die dit jaar voert van Vilnius naar Tallinn.
Cycling for Libraries wordt door de organisatoren een 'politiek en economisch onafhankelijke "unconference" voor bibliothecarissen en bibliotheekliefhebbers' genoemd. Maar bovenal is het een fietstocht. Cycling for Libarries wil ook bijdragen aan een positief imago van de bibliotheek.  'Cycling for libraries supports grassroots networking, and internationalism, physical and mental well-being of library professionals, and — last but not least — the crucial role of libraries for the society and for the intellectual and scientific education in general. (...) We believe in getting out of our everyday typical environments at our libraries, offices and auditoriums and going outdoors, out to the world,' aldus de organisatoren.

Cycling for Libraries vindt plaats van 28 juli tot en met 8 augustus.Tijdens de fietstocht van circa 600 kilometer zullen onderweg in de Baltische staten lokale bibliotheken bezocht worden en vinden er ontmoetingen met collega-bibliothecarissen plaats. Voorafgaand aan, tijdens en volgend op de fietstocht vinden er bijeenkomsten plaats, informele 'unconferences' tijdens welke de deelnemers van gedachten kunnen wisselen. 
Cycling for Libraries is niet verbonden aan enige formele organisatie en wordt georganiseerd door een onafhankelijke groep bibliothecarissen. De fietstocht gaat vooraf aan het IFLA-congres in Helsinki, dat plaatsvindt van 11-16 augustus, en aan de daarmee verbonden pre-conference meetings in Tallinn en Finland, waaronder het IFLAcamp op 9 en 10 augustus in Hämeenlinna, Finland.

Cycling for Libraries heeft een Facebookpagina. Over de editie van vorig jaar, de eerste, die voerde van Kopenhagen naar Berlijn, is een documentaire gemaakt.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie