HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Herinrichting Zeeuwse Bibliotheek wegens komst SCOOP
18-04-2012
Vanwege het aanstaande samenwonen vindt er in de bibliotheek een grootscheepse herinrichting plaats.
Vanaf aanstaande zaterdag is de tweede verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg voor het publiek gesloten, zo wordt gemeld op de website van de bibliotheek. De verdieping wordt ingericht als kantoorruimte en zal daardoor niet meer toegankelijk zijn voor bezoekers van de bibliotheek. De collecties Zeeland en Geschiedenis verhuizen naar de eerste verdieping. De collectie Land- en Volkenkunde krijgt een plek op de begane grond. Tijdelijke bewegwijzering geeft aan waar de collecties zich bevinden. Vanwege de verhuizing zijn ze op 21 april niet beschikbaar.

Vandaag al verhuizen de computer/internetwerkplekken op de eerste verdieping en begane grond naar de voormalige expositieruimte in het souterrain. Deze fase van de herinrichting zal in ieder geval tot 1 juli duren. De herinrichting van de eerste verdieping begint op 2 juli, waarna vanaf 1 augustus de begane grond aangepakt zal worden.

De herinrichtingsoperatie heeft te maken met het aanstaande samenwonen van de Zeeuwse Bibliotheek met SCOOP, het Zeeuws instituut voor Sociale & Culturele ontwikkeling. Aanleiding vormt de opgelegde subsidie waar beide organisaties zich mee geconfronteerd zien. Door de samenwoning wordt ongeveer een zevende deel van de opgelegde bezuinigingen gerealiseerd.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie