HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jeugdboekenweek succesvol
26-03-2012
Meer dan 500 activiteiten en bijna 10.000 boeken in scholen en bij dierenartsen.
Gisteren werd in Vlaanderen de op 10 maart begonnen Jeugdboekenweek afgesloten. Scholen, bibliotheken, cultuurcentra en boekhandels organiseerden tezamen meer dan 500 activiteiten rond het Jeugdboekenweekthema ''dieren. Bij de activiteiten waren veel auteurslezingen en voorleesmomenten, maar ook workshops, tentoonstellingen en fotoshoots.

Scholen en dierenartsen kochten in totaal bijna 10.000 kinder- en jeugdboeken over dieren in voor in de klas of de wachtkamer. Scholen kochten tezamen om en bij de 9000 boeken, dierenartsen zo'n 500. Leerkrachten gebruikten de boeken tijdens de Jeugdboekenweek in de klas, dierenartsen installeerden een leesplek in hun wachtruimte. Ook na de Jeugdboekenweek blijven deze 10.000 boeken beschikbaar voor kinderen in de schoolbibliotheek of in de wachtkamer.

Met de jaarlijkse Jeugdboekenweek wil Stichting Lezen het leesplezier aanmoedigen en de aandacht vestigen op het diverse aanbod aan kinderboeken. De volgende editie vindt plaats van 2 tot 17 maart 2013 en heeft als thema ‘tijd’.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie