HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken in Kloosterzande en Vogelwaarde worden mediatheken
18-02-2011
De bibliotheekvestigingen in de dorpen Kloosterzande en Vogelwaarde (Zeeuws-Vlaanderen) verdwijnen, om plaats te maken voor mediatheken in scholen. De gemeenteraad van Hulst nam gisteravond de daartoe strekkende Bibliotheekvisie aan, ondanks protesten uit de bevolking.
Het voorstel tot het vaststellen van de bibliotheekvisie Een uitgelezen kans werd gesteund door de coalitiepartijen in Hulst, waaronder het CDA. Pikant detail is dat de CDA’er Carry Nyskens-de Maat uit Kloosterzande op persoonlijke titel een handtekeningenactie startte om sluiting van de bibliotheekvestigingen in beide dorpen te voorkomen, een actie die ruim vierhonderd handtekeningen opleverde. In de Provinciale Zeeuwse Courant van 11 februari zegt zij: ‘De bieb in Klooster heeft naast boekenleenpunt ook een belangrijke sociaal-maatschappelijk functie. Veel mensen, vooral ouderen, ontmoeten elkaar daar als ze een krant of tijdschrift komen lezen.’

In hetzelfde artikel spreekt Rudi Crombeen, directeur van de Bibliotheek Zweeuws-Vlaanderen, de hoop uit dat indien er in de brede basisschool van Vogelwaarde een mediatheek ondergebracht wordt, die ook gebruikt zal kunnen worden door volwassenen. Hij noemt een onbemande bibliotheek als een andere optie. Crombeen ziet de situatie in Kloosterzande als minder nijpend: daar heeft de bibliotheek tot 2014 een huurcontract voor het pand aan het Europaplein.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie