HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Digistart Congres
Voorafgaand aan de Media Ukkie Dagen organiseert de Koninklijke Bibliotheek (KB) het Digistart Congres, met bijdragen van het Netwerk Mediawijsheid en het Nederlands Jeugdinstituut.
Tijdens het Digistart Congres zal onder andere het  Netwerk Mediawijsheid vertellen over zijn activiteiten en hoe bibliotheken hier aan mee kunnen doen en presenteert het Nederlands Jeugdinstituut de nieuwe Digistart-training. Verder worden de resultaten gepresenteerd van het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Dit onderzoek is in opdracht van Netwerk Mediawijsheid uitgevoerd door onderzoeksbureau The Choice en Hogeschool Windesheim. Prof. dr. P. Nikken informeert ons over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over mediaopvoeding voor de allerkleinsten. Ook zal Judith Pietersma, specialist Media, Centrale Bibliotheek Rotterdam dieper ingaan op de vragen die ouders over mediaopvoeding hebben en de rol die bibliotheken hierin spelen.
 
De bijeenkomst is voor bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met de doelgroep 0 tot 6 jaar. Bijvoorbeeld leesconsulenten, mediacoaches, onderwijsspecialisten en domeinspecialisten, aldus de KB.

Het congres vindt plaats voorafgaand aan de start van de Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april), die dit jaar als thema hebben: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’..

Voor meer informatie, zie de website van de KB. Aanmelden kan via dit formulier
 
Tijd: 9.30 uur tot 13.30 uur
Locatie: Chocoladefabriek, stadsbibliotheek Gouda, Klein Amerika 20, Gouda
Kosten: Gratis