HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Landelijke Innovatiedag 'Zet Je Tanden In Innovatie'
Door de Innovatieraad van de KB georganiseerde bijeenkomst over innovatie en innovatieprojecten. 
Tijdens de bijeenkomst is er onder andere aandacht voor de innovatieprojecten die in 2019 middelen hebben gekregen via de Innovatieraad. In deelsessies gaan de projectinitiatoren met het publiek in gesprek over de vragen die ze tot nu toe zijn tegengekomen.  
 
Verder zullen vier regionale proeftuinen van afgelopen jaar hun resultaten laten zien en zal Nate Hill, Executive Director van METRO| 599, spreken over zijn inspirerende aanpak van innovatie van bibliotheken, archieven en musea in de regio New York.

Tijdens de bijeenkomst vindt tevens de feestelijke lancering plaats van het Future Libraries Lab, een samenwerking van TU Delft en de KB, nationale bibliotheek. Zij presenteren hun eerste bibliotheekproject: ‘Parels van Drenthe’ van de Drentse bibliotheken.

Verder presenteert NBD Biblion de vijf finalisten van de Innovatie Challenge 2020, te weten: 1. Vraag-Luister-Leer van Datamachine en Kopgroep Bibliotheken 2. Big data voor leesvaardigheid & persoonlijke ontwikkeling van EDIA 3. Audioboeken via de slimme spraakassistent van Sping 4. Recommender system van Tau Omega 5. Bieb!App van TJ Heuvel.
Het publiek bepaalt samen met een jury de winnaar van de Innovatie Challenge.

Tot slot is er een Innovatiequiz. Deelnemers kunnen een plek winnen in een interessante innovatieworkshop.
Tussendoor is er de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe opleidingen in de Bibliotheekcampus.

Voor meer informatie, zie de website van de KB. Voor het volledige programma, zie hier.
 
Aanmelden kan via dit formulier.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: De Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort
Kosten: Gratis