HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Webinar IBL voor openbare bibliotheken
Op 17 december organiseert de Koninklijke Bibliotheek (KB) een webinar over   het interbibliothecair leenverkeer (IBL). Het zal onder andere gaan over het afhandelen van aanvragen via het IBL en welke tarieven er per 2020 gelden.
De KB meldt over het webinar: 'Aanleiding voor dit webinar zijn alle veranderingen die afgelopen jaar zijn doorgevoerd door onder andere de implementatie van IBL-V en de nieuwe afspraken over de landelijke beschikbaarheid van collecties. Tijdens dit interactieve webinar zetten Martijn van Wensveen (functioneel beheer IBL-systemen) en Elma Lammers (beleidsadviseur Gezamenlijk Collectieplan) alles overzichtelijk op een rij.' 
 
Vragen die aan de orde zullen komen:
  • Hoe verloopt een IBL-aanvraag binnen IBLV?
  • Welke rol heeft de Getit-functionaliteit voor IBL?
  • Veel voorkomende problemen
  • Hoe verloopt IBL voor niet-openbare bibliotheken?
  • Hoe zit het met het transport?
  • Welke tarieven gelden er voor landelijk leveren?
Een webinar is een online seminar. Deelnemers kunnen op het werk of thuis inloggen en in een besloten omgeving live een presentatie volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te stellen.

Het webinar maakt deel uit van een serie informatiebijeenkomsten en webinars over collectiegerelateerde onderwerpen. Alle gedeelde informatie wordt achteraf online beschikbaar gesteld via video’s.

Tijd: 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Online

Aanmelden kan via dit formulier.