HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Netwerkdag NVMB
Jaarlijkse netwerkdag van de Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken in ’s lands oudste radiostudio (1931) – de in originele staat gerestaureerde Studio 2 – van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.
De NVMB meldt over de bijeenkomst: 'Tijdens de IAML-conferentie in Kraków raakte de Programmacommissie van de NVMB-netwerkdagen geïnspireerd door een aantal nieuwe werk- en presentatievormen waaronder de Unconference sessions. De aanstaande NVMB-netwerkdag biedt een mooie kans om deze werkvorm ook binnen de NVMB te introduceren.
Daarnaast zullen Jantien Dubbeldam en Eric van Balkum de presentaties die zij in Kraków verzorgden voor de NVMB-community in reprise laten gaan.
En, omdat we in het Muziekcentrum van de Omroep samenkomen, kunnen we tussen de middag genieten van het lunchconcert van het Metropole Orkest onder leiding van de gelauwerde Amerikaanse componist, arrangeur en dirigent Vince Mendoza. In dit concert zijn ook de solisten Cory Wong en Cody Fry te horen.' 
 
Het volledige programma:
 
10.00 Inloop en koffie
10.30 Welkomstwoord
10.35 Jantien Dubbeldam (ArtEZ Conservatorium, Zwolle)
Community librarian in a music teaching institution: work in progress. Inmiddels heeft Jantien haar opleiding tot community librarian voltooid en kan ze (natuurlijk in het Nederlands!) nog meer vertellen over de rol van de mediatheek/bibliotheek in een community.
11.15 Eric van Balkum (Stichting Omroep Muziek, Hilversum)
Muziekschatten: ‘Sheet music archive Muziekschatten: pioneering with digital sheet music, linked open data and more’. Samen met collega Jan Jaap Kassies vertelt hij (ook in het Nederlands!) over recente ontwikkelingen met betrekking tot de digitalisering van de bladmuziekcollectie van de omroep.
12.00 Lunch
12.30 Lunchconcert van het Metropole Orkest in Studio 1
13.15 Vervolg lunch
13.45 Unconference sessions
Een onconferentie is een bijeenkomst met een vrije structuur zonder specifiek programma, waarvan de inhoud wordt bepaald door de deelnemers. Waar ben je op je werk mee bezig? Wat houdt je bezig? Wat wil je delen met je collega’s? Waarover heb je informatie of feedback nodig? Met andere woorden: we gaan aan de slag met onderwerpen die door de leden worden aangedragen! Dit wordt dus bij uitstek een NETWERKdag!
14.30 Theepauze
14.45 Vervolg unconference sessions
15.30 Borrel

Voor meer informatie en aanmelden zie de website van de NVMB.

Tijd: 10.00 - 15.30 uur
Locatie: Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, Hilversum
Kosten: NVMB-leden (persoonlijke leden en medewerkers van instellingsleden) betalen minimaal € 15. Niet-leden betalen minimaal € 30.