HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
BiSC Innovatieseminar
Door BiSC georganiseerd halfjaarlijks seminar met dit keer aandacht voor kostenefficiëntere dienstverlening, de Data Detox Kit en Serious Gaming.
BiSC meldt over de bijeenkomst onder andere:
 
'In de afgelopen maanden heeft Bibliotheek Utrecht samen met Smart Connections onderzoek gedaan naar de kansen en mogelijkheden voor kostenefficiëntere dienstverlening. Onderdeel daarvan was een oriëntatie op ruimere openingstijden met meer selfservice in de centrale bibliotheek en de wijkvestigingen in Utrecht. Petra Orthel en Moniek Verël van Bibliotheek Utrecht maken u deelgenoot van de uitkomsten en de vertaling daarvan naar de praktijk.

De Data Detox Kit is oorspronkelijk ontwikkeld door Tactical Technology uit Berlijn. De Friese bibliotheken hebben deze Kit vertaald en geactualiseerd, om inwoners van Friesland te helpen zelf weer grip te krijgen op hun digitale privacy. Het gaat hierbij niet om het minder gebruik van bijvoorbeeld smartphone of sociale media, maar juist over het bewuster gebruik maken ervan.
Bertus Douwes van Fers (voorheen Bibliotheekservice Fryslân) presenteert u dit recept voor een betere digitale gezondheid.

Dit jaar is NBD Biblion gestart met het ontwikkelen van het Serious Gaming Platform voor bibliotheken. Met dit platform kunnen bibliotheken eenvoudig serious games maken, voor elke gewenste doelgroep en voor elk thema. De gemaakte spellen kunnen met elkaar gedeeld worden, waardoor bibliotheken samen bouwen aan een breed inzetbaar platform.
Jacqueline de Block van NBD Biblion laat u spelen met ideeën om bibliotheekgames te (laten) ontwikkelen voor úw doelgroep(en).'
 
Zie voor meer informatie de website van BiSC.


Tijd: 13.00 - 16.45 uur
Locatie: Bar Beton Utrecht, Stationshal 9 3511 CE Utrecht.
Kosten: Gratis

Aanmelden kan via dit formulier.