HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Library FailCamp
Door Rogues georganiseerde bijeenkomst tijdens welke het de bedoeling is om onder leiding van  Sue Lawson en Richard Veevers in alle eerlijkheid te onderzoeken hoe het komt dat dingen soms misgaan en wat we daar gezamenlijk van kunnen leren.
Rogues meldt op haar website over de bijeenkomst: 'Ook zo genoeg van al die succesverhalen? Terwijl het in jouw werk lang niet altijd zo loopt als je gepland had? Wanhoop niet, want je leert juist het meest van wat er mis ging. Helemaal als je die ervaringen met anderen deelt. 
Tijdens een Library FailCamp die Rogues samen met Sue Lawson en Richard Veevers organiseert, kan je al je fouten, blunders en fuck-ups eens lekker in de groep gooien. 

Sue van de Manchester City Library en Richard van de Lancashire County Council hebben beide ruime ervaring in het bibliotheekwerk en weten wat er zoal mis kan gaan. Hun wil om fouten en mislukkingen bespreekbaar te maken, bracht hen ertoe om FailCamps te gaan organiseren. Ze waren o.a. te gast op Next Library 2018 en 2019, die resp. in Berlijn en Aarhus werden gehouden en hadden daar dankzij hun humor en ontspannen aanpak veel succes. 

Doel is om in een vertrouwelijke sfeer en in alle eerlijkheid te onderzoeken hoe het komt dat dingen soms misgaan en wat we daar gezamenlijk van kunnen leren.'

Overigens bleek het aanmeldformulier dat aanvankelijk op de Rogues-website te vinden was niet goed te werken, waardoor niet duidelijk was wie zich voor het FailCamp hebben aangemeld. Om die reden verzoekt Rogues degenen die zich reeds hebben aangemeld om dat opnieuw te doen.  Aanmelden kan via deze link of door een mail te sturen naar info@rogues.nl.

 Tijd: 11.00 - 15.00
Locatie: Bank van Leening in Den Bosch (Schilderstraat 33).
Kosten: 45 euro (incl lunch)

In nummer 6 van Bibliotheekblad verscheen een interview met Lawson en Veevers.