HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Symposium: De Bibliotheek & Werk
Door DeBroekriem in samenwerking met House of Skills en de Openbare Bibliotheek Amsterdam georganiseerd symposium over de veranderende rol van de bibliotheek in het domein Werk.  
Het symposium biedt een blik naar de toekomst, good practices en inzicht in gefaalde projecten in het domein Werk & Inkomen. Daarbij ondertekent een aantal koploper-bibliotheken de intentieverklaring dat ze zich van 2020 tot 2025 inzetten om bezoekers - naast taal- en digitale vaardigheden - te helpen met sollicitatievaardigheden.

Het symposium is geschikt voor bibliotheekmedewerkers die bezig zijn met de programmering rondom basisvaardigheden, maar ook voor directeuren van bibliotheken en medewerkers van POI’s die nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen rondom de bibliotheek als ontmoetingsplaats rondom het thema leven-lang-ontwikkelen.
 
Stichting DeBroekriem is in 2013 opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt de stichting reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken.

Voor meer informatie, het volledige programma en aanmelden, zie de website van DeBroekriem.
 
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: OBA Amsterdam
Kosten:  kosteloos voor medewerkers van de openbare bibliotheek en POI’s.