HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
International congres 'Join us on the yellow brick road'
Door Cubiss georganiseerd internationaal congres over de aanpak middels Taalhuizen. Aan de orde zullen komen vragen als:  Hoe kun je mensen nog beter toerusten voor werk en volwaardige deelname aan onze maatschappij? Welke rol kunnen het Taalhuis en het taalnetwerk daarin spelen? Kunnen creatieve werkvormen hier een positieve stimulerende rol in spelen?
De afgelopen twee jaar hebben Stichting Nieuwe Veste, Kellebeek College/ROC West-Brabant, Stichting Lezen & Schrijven en Cubiss Brabant samen met drie Europese partners binnen het project ‘Paving the way for essential skills houses’ onderzocht hoe de huidige aanpak van Taalhuizen kan worden uitgebreid naar een bredere aanpak van alle basisvaardigheden. de samenwerkingspartners hebben projecten en voorbeelden in Wales, België en Noorwegen bezocht en werken momenteel aan twee case studies en een toolkit. De samenwerkingspartners delen graag hun bevindingen met alle organisaties, overheden en netwerken die actief zijn in het verbeteren van basisvaardigheden van mensen of die regelmatig in contact komen met mensen die bepaalde essentiële basisvaardigheden missen.  
 
Het programma van de conferentie bestaat uit een plenaire ochtendzitting met lezingen door drie sprekers en een middagprogramma met interactieve workshops. De lezingen zijn van Walter Breukers over 21e eeuwse vaardigheden, van Deri Bevan (Wales Trade Union Congress) over het door vakbonden georganiseerde leren in Wales en van Stefan Perceval, acteur, regisseur en directeur van de Theaterwerkplaats HETGEVOLG.
De workshops gaan onder andere over 'de essentiële verbinding tussen basisvaardigheden en werk', 'hoe kun je basisvaardigheden verbeteren door creativiteit aan het leerproces toe te voegen?' en 'sociale cohesie door digitale inclusie'.

De voertaal van het congres is Engels.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website van Cubiss (en hier). Inschrijven kan via dit formulier.
 
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153, Breda
Kosten: €49,95 per persoon