HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Debat 'Lezen in tijden van Netflix'
In het kader van Bookstore Day georganiseerd debat  over ontlezing bij jongeren naar aanleiding van het boek Lezen in tijden van Netflix.
Op zaterdag 25 mei 2019 vindt de derde editie plaats van de Independent Bookstore Day, in het kader waarvan in ongeveer 200 boekhandels door het hele land uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Het centrale thema van Bookstore Day is dit jaar de strijd tegen ontlezing.
 
Naar aanleiding van het boek Lezen in tijden van Netflix, dat speciaal op Bookstore Day uitkomt, wordt 's middags in Broese Boekverkopers in Utrecht een debat georganiseerd waarbij een panel in zal gaan op diverse vragen, zoals: hoe krijgen we scholieren aan het lezen? Hoe voorkomen we dat ze de verslagen op scholieren.com overschrijven? Kan Netflix worden ingezet om jongeren aan het lezen te krijgen?
Het debat is met name bedoeld voor docenten, bibliothecarissen en ouders die hun tieners aan het lezen willen krijgen – en houden.

Voor het debat is een panel van diverse en deskundige sprekers samengesteld, afkomstig uit het onderwijs, boekenvak en journalistiek. Het panel bestaat uit Matijs Lips (beste docent Nederlands 2018), Alex Boogers (schrijver, strijdt voor leesbevordering en tegen vaste leeslijsten), Jet Steinz (schrijver, columnist bij de Volkskrant) en Rosan Hollak (schrijver en journalist, recenseert voor NRC series op Netflix). Yaël Vinckx (schrijver en journalist, mede-initiatiefnemer Bookstore Day) leidt het debat

Tijd: 12.00 - 14.00 uur
Locatie: Broese Boekverkopers, Stadhuisbrug 5 Utrecht
Kosten: Toegang is gratis, maar meldt u zich wel aan via yael@bookstoreday.nl