HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
OF/BY/FOR ALL Bootcamp
Exclusieve Europese editie van de OF/BY/FOR ALL Bootcamp in de KB, over cocreatie en participatie. De bootcamp vindt plaats op 9 en 10 oktober.
Tijdens de Engelstalige bootcamp, die gegeven wordt door Nina Simon, de grondlegger van OF/BY/FOR ALL, wordt uiteengezet hoe het publiek (beter) te betrekken is bij organisaties en hun werk.
 
De KB meldt dat tijdens de bijeenkomst onder andere het volgende aan de orde komt:
  • U leert doelen te stellen voor gemeenschapsparticipatie bij uw organisatie.
  • U krijgt inzicht in de middelen en behoeften van uw community en hoe u deze kunt koppelen aan uw eigen doelstellingen.
  • U krijgt nieuwe ‘tools’ om uw community betrokken te krijgen en houden.
  • U krijgt manieren aangereikt om gemeenschapsparticipatie te meten.
  • U bent in staat om een overtuigend en krachtig participatief aanbod te ontwikkelen voor uw huidige en toekomstige partners.
In Nederland is er nog maar één culturele instelling aan de slag gegaan met de methodiek van OF/BY/FOR ALL: Stedelijk Museum Schiedam, dat zijn wijze van programmeren radicaal veranderde en nu genomineerd is voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2019.

De bootcamp is bedoeld voor teams van twee tot vijf medewerkers van openbare bibliotheken en culturele organisaties. Een team kan bestaan uit personeel, vrijwilligers, stakeholders en/of partners. De bootcamp is voornamelijk interessant voor programmeurs, fondsenwervers, marketeers en leden van het management. Tijdens de bootcamp is plaats voor 10 tot 25 teams – in totaal niet meer dan 100 deelnemers.

Omdat de Europese editie van de tweedaagse OF/BY/FOR ALL Bootcamp in de KB plaatsvindt, krijgen bibliotheken voorrang en kunnen zij zich tot 13 mei als eerste aanmelden. Daarna wordt de (internationale) publiciteit gezocht door OF/BY/FOR ALL.

Voor meer informatie, zie de website van OF/BY/FOR ALL.

Bibliotheekteams die zich vóór 13 mei aanmelden krijgen voorrang bij deelname. De kosten per team voor deze tweedaagse Bootcamp bedragen 2250 euro. Registreren kan via dit formulier op de website van OF/BY/FOR ALL.

Tijd: 09.-16.00 uur (op 9 en 10 oktober)
Locatie: Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
Kosten: 2250 euro per team