HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
11e Nationaal Mediawijsheid Congres
Elfde editie van door Nationale Academie voor Media en Maatschappij georganiseerd Mediawijsheid Congres heeft als thema 'Alles heeft een algoritme! '
De bijeenkomst start met een plenair deel met onder andere de Nationale Mediawijsheid Lezing, getiteld 'Artificial Intelligence. Op het snijvlak van mens en machine', verzorgd door onderzoeksjournalist Devid lievski, docent Journalism Studies aan Fontys Hogescholen en docent bij de Nationale Opleiding MediaCoach. 
Namens de Europese Commissie zal Paolo Celot, initiatiefnemer en secretaris-generaal van EAVI, een presentatie geven over de Europese Week van de Mediawijsheid (‘All Digital Week’) waar het Congres deel van uitmaakt. Celot gaat tevens in op het project The European MediaCoach.
Verder zal tijdens het ochtendprogramma de Nationale Mediawijsheid Award worden uitgereikt aan een zeer bijzonder duo met een positieve mediaboodschap, dat de zaal op stelten zal zetten.
 
Na het plenaire deel kunnen de deelnemers kiezen uit 18 workshops (pdf) met uiteenlopende thema's op het gebied van mediawijsheid zoals: digitale criminaliteit (Politie Media Lab), Data Detox, Artificial Intelligence, en Kinderrechten in de digitale wereld.

Voor meer informatie, het programma en inschrijven, zie de website van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. 

Tijd: 12.00 - 17.30 uur
Locatie: De Reehorst, Ede
Kosten: 155 à 205 euro