HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Landelijke dag nieuwe bibliotheekinitiatieven
Door de Innovatieraad van de KB georganiseerde bijeenkomst over nieuwe en vernieuwende projecten van openbare bibliotheken.
De KB meldt over de bijeenkomst: 'Op deze dag maken we kennis met de projecten en delen we kennis: hoe kunnen we de projecten samen (nog) beter maken? Tijdens het ochtendprogramma vertellen de regiogidsen meer over interessante, vernieuwende projecten uit hun regio’s. In de middag zijn er in twee projectpresentaties van de - door de Innovatieraad - in 2018 gehonoreerde projecten. Gedurende de dag kunt u op verschillende momenten een kijkje nemen in de Escaperoom van Bibliotheek Eemland.' 
 
Tijdens het ochtendprogramma korte presentaties van de mooiste innovatieprojecten verspreid over het land, die zijn opgehaald door de regiogidsen. Alle projecten maken die ochtend kans om de status van proeftuin te krijgen, waar de VOB en de KB budget voor beschikbaar hebben gesteld. Met het oordeel van de bezoekers van de dag, die samen de publieksjury vormen, gaat de vakjury, bestaande uit leden van de Innovatieraad, aan de slag om tot een keuze van vier innovatieve proeftuinen te komen. Zij ontvangen uit handen van Jacqueline Roelofs, voorzitter van de Innovatieraad, een cheque van €10.000,- om hun project verder vorm te geven, zo meldt de KB.

In het middagprogramma staat in drie parallelsessies de voortgang van de gehonoreerde projecten uit 2018 van de Innovatieraad centraal. De projecten zijn halverwege hun looptijd. Hoe verlopen de projecten en wat zijn ze aan vraagstukken tegengekomen? Elk project legt aan de bezoekers de belangrijkste vraag van het moment voor. In de middag ook mogelijkheid voor een bezoek aan de escaperoom van Bibliotheek Eemland.
 
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Observant te Amersfoort.
Kosten: Gratis
 
Voor meer informatie en het volledige programma, zie hier.  Aanmelden kan via dit formulier.