HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Bibliotheekplaza 2018
Onder het motto 'Is de kloof te dichten?' is Bibliotheekplaza dit jaar gewijd aan de dienstverlening aan jongeren. 
ProBiblio, organisator van Bibliotheekplaza, schrijft over de editie van dit jaar: 'Moeten we de huidige lichting screenagers maar links laten liggen of willen we ze sturen in hun ontwikkeling en hen betrekken bij onze activiteiten? Maar zijn ze daar wel vatbaar voor? Hoe doen andere bedrijven en organisaties dat? En hoe denken de experts erover? Op 27 september horen we de antwoorden, gaan we in discussie, worden we geconfronteerd met pittige stellingen en weten we na afloop of maar ook hoe we energie in deze ongrijpbare Generatie Z moeten steken.'
 
Tijdens de dag zullen de plenaire lezingen verzorgd worden door James Smith van Youngworks, hét bureau voor jongerencommunicatie, Pedro de Bruyckere, onderzoeker en pedagoog in Gent, en Jelle Jolles, hoogleraar neuropsychologie aan de VU. De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en wordt ook wel de mythbuster van het onderwijs genoemd. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Jelle Jolles wil onderwijs en opvoeding laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen over de hersenen en over het cognitief en neuropsychologisch functioneren. Ook bibliotheken kunnen er hun voordeel mee doen.
 
Daarnaast vinden er in de middag vijf facultatieve sessies plaats. Deze worden verzorgd door Youngworks, Kirsten Andres, marketing & communicatie bij KRO-NCRV,  Ellis Koster, marketeer bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Yvette Belt-Beekman, director marketing communicatie bij KPN, en Niels Meijer, voormalig profbasketballer en directeur van de Johan Cruyff Foundation.
 
Voor meer informatie over Bibliotheekplaza 2018 en het volledige programma, zie de website van ProBiblio.
Voor meer informatie over de sprekers, zie hier
 
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie: De Lichtfabriek, Haarlem
Kosten: Deelnamekosten voor bibliotheken in Noord-Holland bedragen € 195,00. Deelnamekosten voor bibliotheken in Zuid-Holland bedragen € 175,00. Deelnamekosten voor overige bibliotheken en organisaties bedragen € 225,00.

Inschrijven kan via dit formulier.