HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Trainingsdag Stichting DeBroekriem over bijeenkomsten voor werkzoekenden
Door Stichting DeBroekriem en Koninklijke Bibliotheek (KB) georganiseerde trainingsdag voor bibliotheekmedewerkers over Stichting DeBroekriem en het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden.
Stichting DeBroekriem is een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt de stichting reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken. 

DeBroekriem meldt op haar website: 'Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen nu alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van Stichting DeBroekriem. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol uw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw organisatie.'

Tijdens de trainingsdag zullen Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem en Lisenka Akse van de KB vertegenwoordigers van tien bibliotheken ontvangen die zijn geselecteerd om te participeren in de trainingsgroep. Tijdens de trainingsdag krijgen de bibliotheekmedewerkers inzicht in het programma van DeBroekriem en krijgen ze handvatten hoe ze in 2018 zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten kunnen organiseren voor werkzoekenden in de eigen bibliotheek.

Tijdens de dag zijn te volgen:

Masterclass: Job Marketing 3.0 (Aaltje Vincent)
Bibliotheekmedewerkers:
– hebben inzicht in de huidige arbeidsmarkt en wat effectief is om werk te zoeken
– weten wat er nodig is bij het effectief begeleiden van werkzoekenden

Workshop: Groepsdynamiek (Romy de Rijk)
Bibliotheekmedewerkers:
– kennen de belangrijkste factoren om de dynamiek in een groep te managen
– kunnen in de meest voorkomende situaties het proces in de groep met werkzoekenden in goede banen leiden
 
Informatie opvragen of aanmelden kan via het interesseformulier.
 
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: Seats2Meet Utrecht CS, Hoog Catharijne, Utrecht
Kosten: Gratis