HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Congres DigiStart
Tijdens de MediaUkkieDagen vindt op dinsdag 10 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum het congres 'DigiStart, wegwijzer in mediaopvoeding 0-6 jaar' plaats. Het congres wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek (KB), in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut, Boekstart, Mediawijzer.net, Kind en Media, Bibliotheek Rivierenland en Bibliotheek VANnU.
Het congres is exclusief voor medewerkers van bibliotheken, consultatiebureaus en de kinderopvang. In het programma is onder meer aandacht voor de breinontwikkeling van jonge kinderen in relatie tot mediaopvoeding, voor wat mediaopvoeding inhoudt, de stand van zaken rond onderzoek en opleidingen en de ervaringen in bibliotheken, zo meldt de KB.
 
Key-notesprekers zijn Betsy van de Grift, auteur van o.a. het boek Peuteren en Kleuteren, en Peter Nikken, psycholoog, specialist en lector Jeugd & media aan Hogeschool Windesheim. Er wordt ook stilgestaan bij de resultaten van de pilot DigiStart in Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Rivierland. Meer informatie over de pilot. Daarnaast is er aandacht voor de ervaringen met mediaopvoeding voor de allerkleinsten in andere bibliotheken.
 
Meer informatie over het programma en aanmelding volgt spoedig. Voor bibliotheken is een biebtobieb-groep gestart.