HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
FBN Maker Party
Driedaagse door Bibliotheekservice Fryslan georganiseerde training bestaande uit een set workshops, lezingen en challenges voor bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers die zich bezighouden met digitale geletterdheid, onderwijs en makerspaces, fablabs, medialabs, coderdojos, e.d.
Tijdens de Maker Party gaan de deelnemers zich onder deskundige begeleiding onderdompelen in de nieuwe digitale technieken zoals 2d- en 3d-ontwerpen, 3d-printen, vinyl- en lasersnijden en coderen. Ook gaan de deelnemers in kleine groepjes een eigen workshop of les ontwikkelen en de processen hiervan digitaal vastleggen. Men hoeft geen technisch expert te zijn om mee te doen aan de MakerParty. 

De driedaagse training vindt plaats op donderdag 30 november, vrijdag 1 december en zaterdagochtend 2 december 2017. In februari 2018 is er een terugkomdag waarop de deelnemers ervaringen met elkaar uitwisselen en het FBN Maker Party werkboek gepresenteerd wordt. Het Maker Party-thema van donderdag is 'Van idee naar concept'. Vrijdag staat het programma in het teken 'Van Concept naar prototype' en zaterdag is het thema 'Van Prototype naar productie'.
Doug Belshaw, auteur van The Essential Elements of Digital Literacies, zal éxclusief voor de Maker Party een TEDtalk-achtige videopresentatie maken. Dit vormt een introductie op de centrale vraag van de FBN makerparty: Hoe ontwikkelen we als bibliotheek zélf activiteiten op het terrein van digitale geletterdheid en welke skills hebben we nodig om dat te kunnen doen en uit te voeren?
Doug Belshaws acht elementen van digitale geletterdheid vormen de basis van de FBN Maker Party. Maker Party is een concept dat is ontwikkeld door de Mozilla Foundation.

Zie hier voor meer informatie. Voor het volledige programma van de driedaagse training, zie hier.

Kosten: Deelname aan de Maker Party en de terugkomdag is voor bibliotheekmedewerkers uit het Fries Bibliotheken Netwerk gratis en voor deelnemers van buiten het netwerk € 695,- exclusief BTW. De kosten zijn inclusief 3x lunch, 2x diner, drinken en versnaperingen.