HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
OCLC Contactdag 'Third Places: Beleving is omgeving'
Door OCLC georganiseerde bijeenkomst over 'Third Places' om de bibliotheek als ‘derde plek’ voor het voetlicht te brengen. 
OCLC schrijft bij wijze van toelichting over de bijeenkomst: 'Een van de belangrijkste ontwikkelingen die grote veranderingen voor uw bibliotheek met zich meebrengt, is de snel voortschrijdende digitalisering. Welke functie vervult een fysieke bibliotheek nog in een digitale wereld? En wat beweegt mensen om toch naar die fysieke plek te komen? Boeiende vragen waar bibliotheken samen antwoorden op proberen te vinden tijdens deze editie van de Contactdag.

Met het centrale thema "Third Places: Beleving is omgeving" willen we de bibliotheek als "derde plek" voor het voetlicht brengen. Een plek waar je vaak bent naast thuis (de first place) en op je werk (de second place). Hierin concurreert de bibliotheek met vele andere plekken, zoals het sportveld, het café, de concertzaal, een restaurant of het strand. Hoe maak je van de bibliotheek nog meer the place to be?' 

Tijdens de dag komt het thema aan de orde in plenaire sessie, deelsessies en zogeheten 'woonkamers'. 
Sessies die op het programma staan zijn onder andere 'De openbare bibliotheek als plek voor verbinding met de lokale gemeenschap' door architect Jan David Hanrath en 'Een third place met impact' door NBD Biblion in samenwerking met The Alignement House.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website.
Aanmelden kan hier.

Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Prijs: Gratis