HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
KNVI Jaarcongres ‘Informatie = m8’
Jaarlijks congres van vakvereniging KNVI met dit jaar als thema ‘Informatie = m8’. Over de rol van de informatieprofessional met betrekking tot thema's als ‘alternatieve feiten’, ‘betrouwbaarheid', ‘authenticiteit van informatie’ ‘fake nieuws’, ‘de invloed van grote informatieverzamelaars zoals Facebook en Google' etc.
Het jaarcongres opent en sluit af met een plenair programma. Daartussenin kan de congresganger kiezen uit vijftien tracks met interactieve workshops en presentaties. Aan bod komen onder andere datavisualisatie, jonge talenten, digitaal denken, de betekenis van IBM Watson voor ons vakgebied, actuele ontwikkelingen als blockchain en nog veel meer, aldus de congreswebsite.

De keynote speeches worden verzorgd door Marietje Schaake, sinds 2009 lid van het Europees Parlement en binnen dat parlement oprichter van de Intergroup die zich richt op de ‘Digitale Agenda voor Europa’, René ten Bos, filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en Rik Maes, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en tevens stichter/academisch directeur van de Academy for Information & Management.

Ruim dertig sprekers zullen tijdens de vijftien tracks en sessies uiteenlopende onderwerpen aan de orde stellen. 

Voor het volledige programma, zie hier (pdf)

Aanmelden kan via dit formulier.

Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: NBC Congrescentrum, Nieuwegein
Kosten: KNVI-leden en voormalige SOD-leden + leden van NVBA/VVBAD/ABD-BVD: 80 euro / Niet-KNVI leden: 220 euro / Studenten en werkzoekenden: 25 euro