HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Onderwijssymposium: 'De gemotiveerde leerling'
Door Rijnbrink georganiseerd symposium over trends en nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs, met als thema 'De gemotiveerde leerling'.
Tijdens het symposium komen vragen aan de orde als: 'Wat zijn trends en nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs? Wat moet je in je achterhoofd hebben als je morgen weer een school binnenstapt? En welke veranderingen in het onderwijs zijn ook van invloed op ons werk?'

Rijnbrink organiseert het symposium voor de tweede keer voor leesconsulenten en onderwijsspecialisten van bibliotheken.

Rijnbrink meldt bij wijze van toelichting:

'Het onderwijs in Nederland verschuift naar meer leerlinggericht onderwijs, inspelend op talenten/behoeften van de leerling, meer afstemming op persoonlijke leerling in zijn/haar eigen context. Dat hebben we vorig jaar ook gezien tijdens het symposium met als thema Onderwijs2032. Als het die kant op gaat in het onderwijs, is (intrinsieke) motivatie nog belangrijker. Hoe zorgen we dat de leerlingen het goede kiezen voor zichzelf? Dat ze samen de 21e-eeuwse vaardigheden eigen gaan maken? Hoe start je het leren? Maar ook in het nu: hoe krijg je jeugd/jongeren gemotiveerd voor (jouw) lessen ?

We starten deze middag met een inspirerende lezing door Marcel van Herpen. Daarna ga je vooral zelf aan de slag, in workshops naar keuze. Binnenkort zal het volledige programma incl. een overzicht van de workshops online komen.

De nadruk ligt deze middag op het Primair Onderwijs, maar ook de andere doelgroepen uit de lijn 0-18 jaar komen aan bod.'

Aanmelden kan tot 15 mei via dit formulier.

Tijd: 12.30 - 17.00 uur
Locatie: Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA Zwolle
Kosten:  125 euro