HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Better Together conferentie
Door Dedicon georganiseerde conferentie met als thema: samen op weg naar toegankelijke informatie voor mensen die blind of slechtziend zijn.
Dedicon meldt over de conferentie:

'Ontwikkelingen in de technologie en in de media dragen bij aan het realiseren van deze missie. Maar welke oplossingen hebben de beste potentie? Om focus te creëren, is gecoördineerde innovatie van groot belang. Dat is de reden waarom de Better Together conferentie zal worden opgedeeld in drie tracks. Drie tracks die samen de ontwikkelingen van vandaag, van morgen en in de toekomst zullen onderzoeken.

Track 1: Together Today
Het onderwerp van deze track is de oplossingen die nu al voor handen zijn voor mensen met een visuele beperking. En de vraag hoe die hulpmiddelen hen kunnen helpen de controle over hun leven weer terug te krijgen. Bijvoorbeeld Epub3 en apps.

Track 2: Together Tomorrow
Deze track gaat in op hulpmiddelen die in de nabije toekomst gerealiseerd kunnen worden. Want morgen is sneler ‘vandaag’ dan we denken. Denk hierbij aan iBeacons of virtuele assistenten.

Track 3: Together to be Continued
Hier duiken we dieper de toekomst in en gaan we nadenken over de wereld in 2025. Hoe zal de wereld er dan voor blinden en slechtzienden uitzien? Voorbeelden hierbij zijn: 3.5D printing en "slimme kleren". '

Sprekers zijn onder anderen: Hector Minto, sr. technology evangelist for accessibility bij Microsoft, Kiran Kaja, technical program manager (search accessibility) bij Google en Steve Watson van Elsevier.

Better Together is onderdeel van Vision 2017, de twaalfde editie van de mondiale driejaarlijkse International Conference by the International Society for Low Vision Research and Rehabilitation (ISLRR), die plaatsvindt van 25 t/m 29 juni..

Voor meer informatie , zie de conferentiewebsite. Voor het volledige programma, zie hier. Aanmelden kan hier.

Tijd: 09.00 - 17.30 uur
Locatie: World Forum, Churchillplein 10, Den Haag
Kosten: 242 euro