HomeNieuwsAgendaItem
voetnoot
Regiobijeenkomsten informatiebeveiliging en privacy
Tweede van vier door de Stichting Samenwerkende PSO's Nederland (SPN) Koninklijke Bibliotheek (KB) en Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) georganiseerde regiobijeenkomsten over informatiebeveiliging en privacy. Bedoeld voor directeuren en MT-leden van de bibliotheek.
De organisatoren bij wijze van toelichting over de bijeenkomsten:

'Vanaf mei 2018 geldt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (de ‘Privacywet’) niet meer. Weet u wat dat betekent? Wat gebeurt er eigenlijk als er vandaag in uw organisatie een laptop kwijtraakt? Wist u dat de bestuurder aansprakelijk gesteld kan worden voor schade als gevolg van verloren persoonsgegevens? Kom naar een van de bijeenkomsten om u te laten informeren over deze onderwerpen, en om aan de slag te gaan met de juiste maatregelen en acties. Het programma is erop gericht praktische en liefst beproefde antwoorden te vinden op de vele vragen die spelen, zoals:Hoe voorkom ik datalekken in mijn bibliotheek?
  • Welke beveiligingsmaatregelen zijn er nodig?
  • Aan welke wetten moet mijn bibliotheek voldoen?
  • Hoe kan mijn POI hierin ondersteunen?
Experts van binnen en buiten de bibliotheekwereld komen aan het woord en gaan in op beschikbare hulpmiddelen en geven praktische tips.'

De bijeenkomst biedt een gevarieerd programma voor directeuren en MT-leden van bibliotheken met ruimte voor informatieve presentaties, discussies en netwerkmogelijkheden.

Er worden vier regiobijeenkomsten georganiseerd:
20 april - Zwolle
9 mei - Het Philips Museum, Eindhoven
16 mei - Bibliotheektheater, Rotterdam
18 mei - Utrechts Centrum voor de kunsten, Utrecht

Tijd: 10.00 - 14.00 uur
Kosten: kostenloos

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website van de SPN.
Aanmelden kan via dit formulier.