HomeBeste BibliotheekVerkiezingGenomineerde
voetnoot

Genomineerde Persoonlijkheidsprijs 2016

Astrid van Dam
Astrid van Dam.jpg
Astrid van Dam.jpgVideo

Astrid van Dam

Astrid van Dam, daar zit muziek in

Het had maar een haartje gescheeld of Astrid van Dam had een hele andere carrière gehad: als violiste. Die zou ze ongetwijfeld met net zoveel bevlogenheid aangepakt hebben als waarmee ze nu haar werk binnen het bibliotheekvak uitoefent. 

Want dat is misschien wel haar belangrijkste kenmerk: haar inzet is honderd procent. Dat blijkt ook uit de nominatie om tot Beste Bibliothecaris gekozen te worden, waarvoor haar collega’s het volgende formuleerden: ‘Wij, het landelijk team de Bibliotheek op school dragen vol overtuiging Astrid van Dam voor als bibliothecaris 2016. Astrid is naast haar werk als Consulent Onderwijs Bibliotheek Hengelo lid van dit landelijk team. Met een ongelofelijke drijfveer zorgt zij vanuit het landelijk team ervoor dat openbare bibliotheken (projectleiders, onderwijsspecialisten en leesconsulenten) met veel succes de samenwerking met het basisonderwijs kunnen uitvoeren’. Dan volgt een waslijst aan activiteiten die zij ontplooit met tot slot de zinsnede ‘Astrid is de motor in ons team maar ook voor alle partners, zorgt dat woorden ook omgezet worden in daden’. 

Ook buiten de eigen kring wordt Astrid gewaardeerd en gezien als een heel prettige samenwerkingspartner. Desiree van der Zander van Stichting Lezen, met wie Astrid samenwerkt in de Leescoalitie, reageerde bijvoorbeeld enthousiast op haar nominatie. Haar kennis en overtuigingskracht zet zij in vanuit het onderliggende besef dat iedereen die zich bezighoudt met leesbevordering het verschil kan maken. Kinderen de liefde voor lezen bijbrengen, de weg wijzen naar informatie, draagt bij aan een beter en gelukkiger leven. Haar betrokkenheid als bestuurslid bij de stichting Wereldvredesvlam Twente komt vanuit dat zelfde principe: als ieder individu zich naar vermogen inzet kunnen ook op het oog kleine acties grote gevolgen hebben!  

Astrid van Dam stelt zich aan u voor in dit filmpje.