HomeBeste BibliotheekVerkiezing
voetnoot

Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019

Met steun van de VVBAD organiseert Bibliotheekblad ook in 2019 weer een verkiezing voor de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel.

Elke openbare-bibliotheekvestiging komt in aanmerking voor nominatie. Tot en met vrijdag 17 mei kunnen bibliotheken voorgedragen worden.
Een deskundige, onafhankelijke en gevarieerd samengestelde selectiecommissie, waarin ook de VVBAD Sectie Openbare Bibliotheken vertegenwoordigd is, zal uit de nominaties zes bibliotheken (een per provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel) kiezen ten behoeve van de shortlist.

De zes kandidaten worden vervolgens bezocht door mystery guests, die hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid, maar die vooral oog zullen hebben voor de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners.

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan iedereen op de website van Bibliotheekblad een stem uitbrengen op de bibliotheek van zijn/haar keuze. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van zes door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens de plenaire (openings)sessie op Informatie aan Zee in Oostende (19 september) en mag zich twee jaar lang Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen.  

Voordragen voor

Genomineerde
 
Toelichting
 
Uw naam
 
Uw e-mailadres
 
Annuleren

Nieuws

Shortlist Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend

04-6-2019 - De shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019/2020 is...

Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 geopend

25-4-2019 - De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 gaat van start. Tot en...12 reactie(s)