HomeRubriekenRubriek
voetnoot

Bijeenkomst

Klantgerichtheid: een acht scoren is niet voldoende

15-4-2014 - Herman Heemskerk

Op 3 april vond in Klarenbeek het congres Hard/t voor de zaak plaats, over het thema klantgerichtheid, georganiseerd door het zelfverklaard ‘expertisecentrum voor klantgericht ondernemerschap’ TerSprake. Aanwezig was een bont gezelschap van deelnemers, afkomstig van bibliotheken, een hogeschool, een ziekenhuis, een telecombedrijf, een sauna en een natuurbeschermingsorganisatie.

Bibliotheek op School succesvol in Gelderland

2-4-2014 - Eimer Wieldraaijer

‘Meer (voor)lezen, beter in taal’. Onder dat motto presenteerde de Rijnbrink Groep op 2 april in het Openluchtmuseum te Arnhem de fraaie (tussen)score van het project Bibliotheek op School in Gelderland. In het oosten van het land is het provinciebrede project Bibliotheek op School een succes, zoveel werd duidelijk tijdens het eendaagse congres. Dat succes is te danken aan een duurzaam samenwerkingsverband tussen bibliotheken en lokale scholen. Het bevorderen van leesmotivatie is de belangrijkste drijfveer binnen het project.

Gemiste Mikpunten? Bibliotheekplaza 2014

24-3-2014 - Leo Willemse

Op 13 maart vond in De Meervaart in Amsterdam Bibliotheekplaza 2014 plaats, met als thema: ´Mikpunten of mist´. Sprekers uit binnen- en buitenland, uit de bibliotheekwereld en van ver daarbuiten gaven aan waar de openbare bibliotheken zich op moeten richten.

Seminar: 'De gemeente staat in de fik'; hoe kan de bibliotheek helpen?

18-2-2014 - Wim Keizer

´De gemeente staat in de fik, zij is een burning platform´. Uitspraak van Maarten Crump, associate partner bij The Alignment House, vrijdagmiddag 14 februari tijdens het seminar OnzeBieb.Nu! Er waren zo’n tachtig deelnemers aan de door The Alignment House georganiseerde bijeenkomst. Politici, ambtenaren, bibliotheekdirecteuren en -personeelsleden.

Denken zonder grenzen in Friesland

11-2-2014 - Atsje de Vries

Kaasschaaf of hakmes; hoe dan ook, er wordt gekort op het bibliotheekwerk en dat heeft gevolgen voor de toekomst van de bibliotheek. De Vereniging van Friese Gemeenten nodigde daarom op 6 februari alle portefeuillehouders uit de provincie uit voor een minisymposium over de toekomst van de Friese bibliotheken.

Mediawijsheid in Vlaanderen op de kaart gezet

4-2-2014 - Elselien Dijkstra

Het Vlaamse kenniscentrum Mediawijs.be vierde op 28 januari haar eerste verjaardag met een ‘Vree Mediawijze Dag’ in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Circa 130 deelnemers namen deel aan de studiedag. Mediawijsheid in Vlaanderen kent een uitgebreid netwerk van partners en sterk ontwikkelde methodes in de praktijk.

Job Cohen: maatschappelijk belang waarborg voor toekomst bibliotheek

22-1-2014 - Eimer Wieldraaijer

Op de dag dat de digitale bibliotheek via de lancering van een 5000 titels omvattend e-bookaanbod haar voorlopig finest hour beleefde, stond de fysieke bibliotheek minstens zozeer in de schijnwerpers. De Volkskrant, omroep Max, BNR Nieuwsradio, het Jeugdjournaal, allemaal meldden ze gisteren dat de bibliotheek in de buurt bedreigd wordt in haar voortbestaan en dat dit een slechte zaak is voor het maatschappelijk en cultureel klimaat in Nederland.  

VOB-leden stemmen in met 'het wat' van de Nationale Bibliotheekpas

16-12-2013 - Wim Keizer

De leden van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) stemden 12 december tijdens hun vergadering in met bestuursvoorstellen inzake de Stelselwet, de voortgang van het sleutelproject Nationale Bibliotheekpas, de gezamenlijke inkoop van e-content, het principeakkoord over de CAO 2014, het A&O-fonds (Stichting BibliotheekWerk), een VOB-beleidsplan 2014-2017, een VOB-jaarplan 2014, de VOB-begroting 2014 en de (her)benoeming van enkele bestuursleden.  

Decentralisatie sociaal domein vraagt om andere profilering bibliotheek

13-12-2013 - Femke van den Berg

 In het sociale domein staan grote decentralisaties op stapel. Welke zijn dat en wat betekenen ze voor de bibliotheeksector? Bibliotheken lieten zich erover informeren op 3 december, tijdens een door BiSC en ProBiblio georganiseerde conferentie in Utrecht.

Verleiden als toverwoord

25-11-2013 - Eimer Wieldraaijer

‘Retail is de spiegel van de maatschappij.’ Aldus Michel van Tongeren, in 1988 mede-oprichter en huidig directielid van SVT Branding & Design Group, tijdens de aftrap van het eendaagse congres De essentie van retail in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op 22 november.  

    Resultaat 1 t/m 10 van 70     Volgende »

Peiling

Uitlenen e-books geen taak voor de bibliotheek
Eens
Oneens
In een interview in Bibliotheekblad 4 zegt schrijver Erik Vlaminck: ‘Het e-book is onderdeel van de evolutie in het literaire...
Lees meer en geef uw mening