HomeRubriekenPeilingItem
voetnoot

Peiling

De vakbonden hebben pensioenbelangen verkwanseld.
In een ingezonden brief in Bibliotheekblad, nr 7, 2015 stelt Ferdy Vermeulen, lid FNV Publiek Belang en werkzaam bij NBD Biblion, dat de vakbonden de pensioenbelangen hebben verkwanseld van bibliotheekmedewerkers die binnen enkele jaren met pensioen gaan. 
 
Vermeulen stelt in zijn ingezonden brief onder meer dat deze categorie werknemers 'mede door toedoen van twee vakbonden, die werknemersbelangen zouden moeten vertegenwoordigen, [zijn] "bestolen" van een aanzienlijk deel van [hun] oudedagsvoorziening en geconfronteerd met een heel ander toekomstperspectief.'  Deze categorie werknemers krijgt veel minder pensioen en is het opgebouwde VPL-pensioen kwijt. Dat geldt voor alle collega's die binnen enkele jaren met pensioen gaan.

'Dit is zeer onrechtvaardig. Belangenbehartiging door vakbonden? Vergeet het maar,' aldus Vermeulen.

Wat vindt u, hebben de vakbonden inderdaad pensioenbelangen verkwanseld?

Geef uw mening en licht die toe in het reactieveld. 

Voor meer informatie over de pensioenkwestie zie ook de berichtgeving op deze website op 31 maart, 13 maart, 10 maart, 7 maart, 11 februari, 12 januari en 2 januari 2015 en 23 december 2014.


 
De vakbonden hebben pensioenbelangen verkwanseld.
Eens (45 stemmen)
87%
Oneens (7 stemmen)
13%

Reacties op dit artikel (2)

Barbara Kunseler
27-9-2015 18:02
 Als het klopt wat in het artikel staat, dan begrijp ik niet waarom de personen om wie het gaat(geboren tussen september 1950 en 1954) niet persoonlijk geïnformeerd zijn en op de hoogte zijn gebracht van wat dat betekent voor hun pensioen. Op z'n minst zou er een regeling moeten zijn om het pensioen aan te kunnen vullen tot het bedrag wat eerder zou zijn ontvangen bij aanvang AOW.
Henk Jonker
28-9-2015 12:35
 Zeker gezien het beperkte aantal leden zou dit niet meer dan logisch zijn.Of gokt men er gewoon op dat bibliotheekmensen niet gauw actiebereid zijn?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie